Blogg

Dags att sätta lite sprutt!

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson presenterade i torsdags (läs torsdag 19/2) regeringens förlag till en förbättrad etablering för nyanlända på arbetsmarknaden. Det har vi sett förr. Jag tänker på regeringar som presenterar tankar och förslag på förbättringar. Det brukar sällan fungera särskilt pulshöjande för mig.

Läs hela artikeln…


Det är praktiskt att lära, men inte på praktik?

I förra veckan, den 2-3 september, deltog jag i en konferens i Växjö arrangerad av Södra Smålands Regionförbund. Konferensens tema handlade om hur vi kan underlätta inträdet, återinträdet, för människor till arbetsmarknaden. Kanske inte så originellt, men jag måste tillstå att jag tyckte det var en väldigt bra konferens. Bra föreläsare, bra balans mellan humor och allvar och mycket som var riktigt, riktigt tankeväckande.

En sak som jag har funderat lite extra på efter konferensen är detta med praktik.

Läs hela artikeln…


”Det är för lite ordning och reda. Om vi bara kunde bringa ordning i redan, så skulle det redan ha ordnat sig”

”Vad lite vi vet, kan och förstår, om hur mycket vi vet, kan och förstår”. Detta får fungera som någon form av utgångspunkt när det gäller detta mitt första inlägg på denna sida.

Det känns lite kittlande och spännande att med dryga tjugo års erfarenhet av arbete inom områden som berör utbildning, lärande och arbetsmarknad, få möjlighet att ”skriva av sig” om sådant man tycker är viktigt och brinner för. Efter att i 53 år ägnat mig åt lärande på olika nivåer ( ja, det är min ålder och jag har lärt varje dag), så kan man ju tycka att man borde kunna dela med sig sig av sin kunskap och sina erfarenheter. Man borde åtminstone ha rätt att tycka en massa om saker och ting. Men det är inte helt säkert.

Läs hela artikeln…


Fler nyheter