Podcasten

"Stegen till erkännande"

Vill du läsa mer?

I rapporten "Stegen till erkännande" har vi samlat både artiklar och intervjuer. Där du kan läsa mer om validering och livslångt lärande - ur olika spännande perspektiv!

Under hösten 2021 presenterade Nordiskt Valideringsforum rapporten ”Stegen till erkännande” som en del av debatten om den framtida kompetensförsörjningen.

Nu släpps podden med samma namn – med uttömmande, fördjupande och reflekterande med samtal och diskussioner från verkligheten. Podcasten släpps i 7 avsnitt och är baserad på inspelade samtal från en seminarieserie kring validering och livslångt lärande.

Avsnitt 5

Kulturell kvalificering till ett arbetsliv

Men vad innebär det att vara anställningsbar? Vilka kompetenser och egenskaper är avgörande för att få in en fot på arbetsmarknaden? Utmaningen ligger i att förstå att det inte handlar om endast yrkesmässiga kompetenser. Perspektiv av kulturell och social karaktär är också ofta helt avgörande.

Kicki Krane samtalar med Jörgen Bergvall, Nordiskt Valideringsforum,   Hanna Johansson, Filipstads kommun och Sofia Westergaard, Renova, om hur man utifrån att uppmärksamma och synliggöra arbetslivskompetenser kan skapa insteg till en alltmer krävande arbetsmarknad.

Stegen till erkännande
Stegen till erkännande
Kulturell kvalificering till ett arbetsliv
Loading
/
Click to access the login or register cheese