Podcasten

"Stegen till erkännande"

Vill du läsa mer?

I rapporten "Stegen till erkännande" har vi samlat både artiklar och intervjuer. Där du kan läsa mer om validering och livslångt lärande - ur olika spännande perspektiv!

Under hösten 2021 presenterade Nordiskt Valideringsforum rapporten ”Stegen till erkännande” som en del av debatten om den framtida kompetensförsörjningen.

Nu släpps podden med samma namn – med uttömmande, fördjupande och reflekterande med samtal och diskussioner från verkligheten. Podcasten släpps i 7 avsnitt och är baserad på inspelade samtal från en seminarieserie kring validering och livslångt lärande.

Avsnitt 2

Att upptäcka sin egen kompetens

Vad lite man vet om hur mycket man vet, kan och förstår – Ta del av ett samtal med fokus på hur validering och lärande kan ge en människa både mod och kraft att göra resan i det livslånga lärandet. Många som befinner sig i utanförskap betecknas som obildbara utifrån förväntningar de inte lyckats möta – de blir med andra ord inlärt obildbara. Hur kan vi då bidra till att skapa nya förutsättningar för dem att våga välja sitt eget lärande? 

Jörgen Bergvall, Nordiskt Valideringsforum, visar genom forskningsunderlag på hur validering och det formativa lärandet leder till lust för fortsatt lärande. Rebecka Paldanius, Kommunförbundet i Kalmar Län, Kenth Söderling, Alvesta kommun och  My Österlin och Monica Frölander, Stockholms Stadsmission, delar med sig erfarenheter om hur validering får människor att växa och utvecklas på sina egna villkor.

Stegen till erkännande
Stegen till erkännande
Att upptäcka sin egen kompetens
Loading
/