Podcasten

"Stegen till erkännande"

Vill du läsa mer?

I rapporten "Stegen till erkännande" har vi samlat både artiklar och intervjuer. Där du kan läsa mer om validering och livslångt lärande - ur olika spännande perspektiv!

Under hösten 2021 presenterade Nordiskt Valideringsforum rapporten ”Stegen till erkännande” som en del av debatten om den framtida kompetensförsörjningen.

Nu släpps podden med samma namn – med uttömmande, fördjupande och reflekterande med samtal och diskussioner från verkligheten. Podcasten släpps i 7 avsnitt och är baserad på inspelade samtal från en seminarieserie kring validering och livslångt lärande.

Avsnitt 3

Vad är det för mening med livslångt lärande om livslångt lärande inte har någon mening?

Det livslånga lärandet anses ofta som självklart, men vad menar vi då? Idag har lärandet framför allt fokus på ett ekonomiskt perspektiv som gagnar samhället. Men vad händer när det demokratiska och privata lärandet är satt på undantag? Hur kan validering få de tre perspektiven på lärande att mötas och därmed ge det livslånga lärandet utrymme och betydelse – på riktigt?

Ta del av ett seminarium om vad vuxenlärandet faktiskt innebär och hur det kan tillämpas i olika verksamheter. Vi diskuterar även vikten av bevis för uppnått lärande. Jörgen Bergvall, Nordiskt Valideringsforum, ger i samtal med Kerstin Carlvik, Filipstads kommun och Mats Ljungquist, ABF, en bild av lärandet med koppling till både samhälle, individ och evidens.

Stegen till erkännande
Stegen till erkännande
Vad är det för mening med livslångt lärande om livslångt lärande inte har någon mening?
Loading
/