Podcasten

"Stegen till erkännande"

Vill du läsa mer?

I rapporten "Stegen till erkännande" har vi samlat både artiklar och intervjuer. Där du kan läsa mer om validering och livslångt lärande - ur olika spännande perspektiv!

Under hösten 2021 presenterade Nordiskt Valideringsforum rapporten ”Stegen till erkännande” som en del av debatten om den framtida kompetensförsörjningen.

Nu släpps podden med samma namn – med uttömmande, fördjupande och reflekterande med samtal och diskussioner från verkligheten. Podcasten släpps i 7 avsnitt och är baserad på inspelade samtal från en seminarieserie kring validering och livslångt lärande.

Avsnitt 6

Sänkta trösklar och kvalitetssäkrat lärande får individer att växa

Om vi accepterar tanken att man kan lära utanför det formella utbildningssystemet och att det lärandet har betydelse för individ, företag och samhälle, så måste också det lärandet kvalitetssäkras och få ett ökat erkännande. Om inte, så riskerar många individer att närmast cementeras i ett utanförskap och de som arbetar i sfären för icke-formellt lärande att ses som välvilliga utanförskapare.

Jörgen Bergvall, Nordiskt Valideringsforum, samtalar med Conny Larsson, Sobona om hur man målinriktat skapar stegförflyttning för individen och därmed progression i det egna lärandet. Lennart Wahlstedt, Bostads AB Poseidon och Inger Jonasdotter, SRY ger sin bild på ekotrappan – en strukturerad väg från de första stegen in i arbetslivet till branschvalidering i toppen.

Stegen till erkännande
Stegen till erkännande
Sänkta trösklar och kvalitetssäkrat lärande får individer att växa
Loading
/
Click to access the login or register cheese