Förra året gick startskottet för projektet Valideringsvoucher som arbetar för att främja validering inom bygg- och städbranschen. Intresset har varit stort bland de små och medelstora bolag som varit målgruppen – samtidigt ökar projektet kunskapen om branschernas möjliggheter.
Rebecka Paldanius, från Nordiskt Valideringsforum, arbetar som företagscoach i projektet, på uppdrag av SRY (Servicebranschens Yrkesnämnd).
Hur går det i projektet just nu?
– Valideringsvoucher tuffar på. Jag arbetar mycket med att informera företag om möjligheten genom telefonsamtal och mail, samtidigt blir det också en information om Städ- och servicebranschen (SRY) branschmodell för validering och lärande, säger Rebecka Paldanius.
Hur har intresset för projektet sett ut?
– Bland de städföretag jag har pratat med så har intresset varit stort och flera vill genomföra en insats under året. Alla städföretag jag har pratat med har inte uppfyllt kriterierna för att ansöka om företagsstöd. Min förhoppning är att dessa företag ändå genomför en insats för sin personal och företaget med branschmodellen för att stärka sin verksamhet.
Hur är din upplevelse av projektet?
– Valideringsvoucher projektet tycker jag är en fantastisk möjliggörare för små och medelstora bolag, speciellt för de små bolagen som inte har riktigt lika mycket resurser som de större. Att få möjligheten att prata med städföretag och lyssna in deras behov är lärorikt och viktigt samtidigt som de får ökad kunskap om vad branschen erbjuder för möjligheter.
Valideringsvoucher drivs av Validering väst och arbetar för att främja validering inom bygg- och städbranschen.
Genom projektet kan små och medelstora företag få direkt stöd i arbetet med kompetensförsörjning. Målet är att validering ska användas som ett självklart verktyg i företagens strategiska arbete. Projektet finansieras av Västra Götalandsregionen.